امنیتایمواینستاگرامترفند هاترفند های IOSترفند های ویندوزترفندهای اندرویدتکنولوژیتلگرامشبکهشبکه های اجتماعی

تشخیص هک شدن گوشی

تشخیص هک شدن گوشی : خیلی سال است که هک شدن گوشی موبایل عادی شده و چیز عجیب و غریبی نیست. همه ما در گوشی‌های خود انواع و اقسام اطلاعات مهم و شخصی از آدرس ایمیل و عکس‌های خانوادگی گرفته تا پسورد شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای بانکی را نگهداری می‌کنیم. وجود این همه اطلاعات ارزشمند در یک دستگاه، هکرها را وسوسه می‌کند. آن‌ها می‌توانند با هک یک گوشی به صدها داده مهم دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها برای سرقت هویت، اخاذی و … سواستفاده کنند.

حالا چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟ اگر شک دارید که کسی به حریم خصوصی موبایل شما راه پیدا کرده است، می‌توانید از نشانه‌هایی که در ادامه این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم، برای تشخیص هک شدن گوشی خود استفاده کنید.

علائم نرم‌افزاری هک شدن گوشی موبایل 

ابتدا به بررسی علائم نرم‌افزاری هک گوشی می‌پردازیم. این موارد ارتباطی به سخت‌افزار گوشی شما ندارد و تنها در کارکردن با برنامه‌ها، ارسال و دریافت پیامک و وب‌گردی متوجه ان خواهید شد.

کند شدن بیش از حد گوشی

کند شدن بیش از اندازه گوشی می‌تواند یکی از نشانه‌های هک شدن گوشی و به سرقت رفتن اطلاعات باشد. البته همیشه این کند شدن به معنای هک شدن نیست و ممکن است به علت خرابی، پر شدن حافظه یا کهنگی گوشی باشد. کند شدن گوشی زمانی می‌تواند یکی از نشانه‌های هک شدن آن باشد که به طور ناگهانی و بدون دلیل اتفاق افتاده و شدت آن بیش از اندازه باشد. در این حالت کندی عملکرد گوشی می‌تواند نشانه هک شدن گوشی باشد.

خالی شدن سریع شارژ باتری موبایل

مشکل خالی شدن شارژ گوشی اندروید و آیفون می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از به پایان رسیدن طول عمر باتری گوشی و اجرای برنامه‌های سنگین گرفته تا هک شدن آن! پس اگر تا چندی پیش شارژ گوشی شما ماندگاری بالایی داشت؛ ولی به تازگی و به صورت ناگهانی به شدت کاهش پیدا کرده، می‌توان این احتمال را داد که گوشی هک شده است.

با این حال برای قضاوت عجله نکنید و برای اطمینان بیشتر نگاهی به الگوی مصرف باتری گوشی خود داشته باشید. برای این کار در گوشی‌های اندرویدی وارد Settings  شوید و سپس گزینۀ Battery  و پس از آن Battery Usage را انتخاب کنید. در این قسمت لیست برنامه‌هایی که بیشترین مصرف شارژر را دارند، به شما نمایش داده می‌شود. اگر برنامه‌ای ناشناس و مشکوک در این لیست می‌بینید، حتما آن را از گوشی خود پاک کنید.

افزایش بیش از حد مصرف اینترنت

اغلب ابزارهایی که برای هک کردن گوشی های موبایل و … از آنها استفاده می‌شود نیاز به اینترنت دارند؛ چرا که شبکه اینترنت رد و بدل اطلاعات را راحت‌تر می‌کند. بنابراین زمانی که گوشی شما هک می‌شود میزان مصرف حجم اینترنت آن هم افزایش پیدا خواهد کرد. به این دلیل که دیتا و اطلاعات با حجمی که می‌برند در حال رد و بدل هستند. پس اگر احساس کردید مصرف اینترنت گوشی موبایل شما به شدت افزایش یافته مطمئن باشید که یک اپلیکیشن مخرب در دستگاه نصب بوده یا عاملی منجر به بروز این مشکل شده و این عامل می‌تواند با هک موبایلتان ارتباط داشته باشد.

افزایش دمای گوشی

اگر در مواقعی که از گوشی استفاده نمی‌کنید، این احساس را دارید که دمای آن بیش از اندازه است، باید دلایل داغ شدن باتری گوشی خود را کاملاً مورد بررسی قرار دهید. چرا که در پس زمینه موبایل‌هایی که تحت کنترل هکرها قرار می‌گیرند، هم‌زمان برنامه‌های متعددی در حال اجرا هستند. همین امر باعث می‌شود که حتی در زمان‌هایی که از گوشی خود استفاده نمی‌کنید، دمای آن بیش از حد افزایش پیدا کند. به علاوه اتصال به اینترنت هم برای دسترسی پیدا کردن هکرها به اطلاعات، این افزایش دمای را تشدید می‌کند. 

ارسال و دریافت پیامک‌های خودکار و عجیب

در مورد ارسال پیامک که همه چیز مشخص است. اگر گوشی به طور خودکار به شماره‌ای پیامک ارسال می‌کند، مطمئن باشید ناشی از هک و نفوذ یک عامل بیگانه است. همچنین پیامک های دریافتی که شامل محتوای عجیب هستند و از سوی شماره‌های ناشناس ارسال می‌شوند نیز می‌توانند نشانه هک شدن گوشی باشند.

نصب خودکار نرم افزارها

اگر در بین اپلیکیشن‌های نصب شده روی گوشی خود نام نرم افزار جدیدی را مشاهده می‌کنید که خودتان آن را نصب نکرده‌اید، حتما آن را جدی بگیرید. چرا که یکی از روش‌های تشخیص هک شدن گوشی است. در این صورت توصیه می‌کنیم که ابتدا نام اپلیکیشن مورد نظر را در اینترنت جستجو کرده و اطلاعاتی در مورد عملکرد آن به دست آورید. هرگاه متوجه شدید که این برنامه امنیتی است، حتما آن را از گوشی خود پاک کنید. 

اگر هم به نرم افزاری ناشناخته‌ای شک دارید که ظاهرا امنیتی نیست، به Settings  گوشی خود مراجعه کرده و در آن‌جا گزینۀ Security را انتخاب کنید. اگر گزینۀ Unknown sources  در گوشی شما فعال باشد، احتمال نصب نرم افزار از منابع غیررسمی وجود دارد. بهتر است به دلیل این که برنامه مورد نظر به صورت خودکار و بدون اجازه شما نصب شده، آن را حذف کنید. هم‌چنین، توصیه می‌کنیم، بهترین آنتی ویروس برای گوشی سامسونگ را انتخاب کرده و روی گوشی خود نصب کنید. 

اتمام بی‌دلیل شارژ سیم کارت یا قبض‌های نجومی

همچنین یکی دیگر از راه های تشخیص نیز این است که اگر از اعتبار سیم‌کارت شما به صورت خودکار کم می‌شود، ممکن است گوشی موبایلتان هک شده باشد و ارسال پیامک‌ها یا رد و بدل اطلاعات به شیوه خاصی بوده باشد که حتی متوجه آن هم نشدید. بنابراین همیشه مسئله کم شدن خودکار شارژ سیم‌کارت یا افزایش قبض موبایل را جدی بگیرید. البته در گوشی آیفون شرکت اپل اجازه دسترسی به برنامه‌های iMessage و FaceTime می‌توانند منجر به کم شدن خودکار شارژ پولی شوند که این دو مورد مربوط به هک شدن گوشی نمی‌شود.

اسپم شدن خودکار ایمیل‌های ارسالی شما

یکی دیگر از راه های تشخیص این است که اگر ایمیل‌هایی که از گوشی یا تبلت خود برای دیگران ارسال می‌کنید به طور خودکار در پوشه اسپم گیرنده قرار بگیرند، این مسئله می‌تواند نشان از هک گوشی باشد. بلاک و اسپم شدن ایمیل‌های ارسالی به طور خودکار در پی کدهای مخربی که در دستگاه فعال شده‌اند پدید می‌آید. بنابراین شاید اطلاعات ایمیل شما توسط هکر مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد و باید آن را به طور کامل بررسی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا