برنامه نویسی چیست؟ برنامه نویس کیست؟
سلام عرض می کنم خدمت اعضای عزیز و کاربران سایت زرین هور امروز قصد دارم در این پست توضیحاتی حول برنامه نویسی و یک برنامه نویس برای شما بنویسم.
این پست صرفا برای افرادی است که به حرفه برنامه نویسی علاقه ای خاص دارند هر چند که این پست می تواند به شما کمک کند و انکیزه ای باشد برای شروع و آغاز به انجام دادن حرفه و شغل برنامه نویسی.
برای آشنایی بیشتر ادامه پست را مطالعه کنید.
با ما همراه باشید.
آشنایی با برنامه نویسی و برنامه نویس:
خب فرض بر اینکه شما هیج گونه آشنایی با برنامه نویسی ندارید و هیچ چیزی راجع له آن نمی دانید.
پس با نام و یاد خدا از مفاهیم پایه شروع می کنیم.
یکی از خواص کامپیوتر برنامه پذیر بودن آن است. برنامه پذیر بودن یعنی اینکه کامپیوتر شما به خودی خود قادر به انجام دادن کاری نیست و شما باید حتما برای آن برنامه ای را بنویسید یا به آن دستوراتی بدهید تا برای شما کاری را انجام دهد.
این دستورات به کامپیوتر می گوید تا چگونه از سخت افزار های خودش مانند (cpu, Ram و …) استفاده کند. (به مجموعه این دستورات برنامه می گویند.)
یکی از دلایل مهم پیدایش برنامه نویسی این بود.
کامپیوتر دارای زبان مخصوص خودش است که این زبان متشکل از ۰ ها و ۱ هاست.
برنامه نویسی و نوشتن و ساختن برنامه برای کامپیوتر با خود زبان آن بسیار کار سخت و دشواری است زیرا شما هرگز نمی توانید به صورت کامل بر این زبان تسلط داشته باشید.
حال فرض بر اینکه که شما به صورت کامل به این زبان مسلط هستید برای انجام دادن یک کار ساده برای مثال نوشت یک کد برای حل یک معادله درجه دو شما باید خط به خط و جزئی ترین قسمت های آن را نیز با دستان خود بنویسید که این کار امکان ناپذیر و دشوار است. به همین دلیل برنامه نویسان به این فکر افتادند که یک برنامه هایی برای انجام اعمال مشترک بین همه برنامه ها را انجام می دادند و زبان خاص خود را داشتند.
همانطور که در بالا گفتم البته مکه مجموعه این کد ها تشکیل یک برنامه را می دهد و به عمل نوشتن کد ها برنامه نویسی (Programming) و به کسی که کد ها را می نویسد برنامه نویس (Programmer) می گویند.
پیدایش زبان های برنامه نویسی :
همانگونه که عرض کردم برنامه نویسان توانستند برنامه هایی متفاوت را بسازند که اعمال مشترک بین برنامه هارا انجام می دادند. این برنامه ها به طور کلی متشکل از دو قسمت هستند:
- یک صفحه ویرایش
- یک صفحه ترجمه
در صفحه ویرایش عبارات قابل فهم برای یک برنامه نوشته می شود. خب بعد از نوشتن این کد ها با عبارات نوبت می رسه به اینکه آن ها تبدیل به زبان کامپیوتر یا همان زبان ۰ و ۱ شود تا توسط کامپیوتر ما ساپورت گردد و اجرا شود.
عمل ترجمه کردن عبارات توسط دو تبدیل گر انجام می شود:
- کامپایلر (Compiler)
- اینترپریتر (Interpreter)
تقاوت این دو تبدیل گر در دقت و سخت گیری آن هاست که کامپایلر به مراتب سخت گیر تر از اینترپریتر است.
پ ن: البته شرح وظیفه اصلی تبدیل گر کامپایلر این نیست.
عباراتی که شما می نویسید زبان قابل فهم برای همان نرم افزار برنامه نویسی است که از آن استفاده می کنید. به مجموعه این عبارات (Codes) ، زبان برنامه نویسی گفته میشود.
آشنایی با زیان های برنامه نویسی:
یکی دیگر از زبان های قوی اما مانند زبان ۰ و ۱ دشوار زبان اسمبلی است.
این زبان زبانی قدرتمند در عین حال دشوار برای یادگیری است اما با همین وضعیت هم آسان تر از زبان کامپیوتر است.
دیگر زبان های قدرتمند اما ساده زبان های سری C است که از زبان B گرفته شده اند و در عین سادگی بسیار قدرتمند می باشند.
چند زبان دیگر برنامه نویسی امل زبان های زیر است:
- Java
- Python
- ++C
- Pascal
- Swift
- JavaScript
- #C
- Asp
- Jsp
- HTML
- Basic
- Delphi
ممنون از اینکه با همراه بودید.
امیدوارم از این پست نهایت استفاده را برده باشید.