شبکه کردن چند کامپیوتر با هم و آموزش آن
شبکه کردن چند کامپیوتر با یکدیگر در حالت کلی این امکان را به وجود میآورد که بتوانید منابع و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. راه اندازی شبکه بین دو یا چند کامپیوتر به دو روش کابلی و بیسیم امکان پذیر است. بسته به نوع شبکه انتخابی شما و وسعت آن، بایستی تجهیزات لازم فراهم شده و اقدامات متناسب نیز انجام پذیرد. در ادامه به همراهی zarrinhoor، نحوه شبکه کردن چند کامپیوتر را بررسی خواهیم کرد.
مزایای شبکه کردن چند کامپیوتر
مطمئنا شبکه کردن چند کامپیوتر به یکدیگر مزایایی دارد که این اقدام تا به این حد امروزه محبوبیت پیدا کرده و شرکتها و کسبوکارهای مختلف وابستگی شدیدی به آن پیدا کردهاند. با هم به سراغ بیان این مزایا میرویم:
افزایش ارتباط و دسترسی به اطلاعات
ارتباط پیدا کردن و دسترسی به اطلاعات یکدیگر در یک شبکه کامپیوتری تا قبل از توسعه این روش کاملا غیرممکن بود. امروزه با توسعه روشهای وصل کردن چند کامپیوتر به یکدیگر امکان ارتباط برقرار کردن میان چند کامپیوتر کاری نه چندان دشوار شده است. از طرفی دسترسیها به اطلاعات یکدیگر بر روی سیستمهای همدیگر کار آسانی شده است و کامپیوترها به سادگی میتوانندبه اطلاعات اعم از فایلهای گوناگون دسترسی داشته باشند.
دسترسی به منابع به شکل راحتتر
شرکتهای بزرگتری که منابع اطلاعاتی بسیاری تولید میکنند نیاز دارند تا این منابع به سادگی همرسان شوند. یادگیری طریقه شبکه کردن چند کامپیوتر برای این شرکتها میتواند کمک بسیاری به همرسان کردن منابع اطلاعاتی مختلف انجام دهد.
انعطافپذیر بودن
این تکنولوژی یکی از تکنولوژیهای بسایر انعطافپذیر محسوب میشود. شما میتوانید بدون دردسر فایلهای یکیگر را به اشتراک بگذارید و حتی بر روی سرعت سیستمهای یکدیگر نیز تاثیر بگذارید. به سادگی میتوانید این اتصال را انجام دهید و هرزمان که اراده کنید میتوانید این اتصال را قطع کنید.
ارازنقیمت بودن
شبکه کردن چند کامپیوتر به یکدیگر معمولا کار گران قیمتی محسوب نمیشود. معمولا به یک مودم یا کابل LAN برای وصل کردن سیستمها به یکدیگر و همرسان کردن فایلها و اطلاعات نیاز دارید.
صرفهجویی در فضای کامپیوتر
اگر چند کامپیوتر را به یکدیگر وصل کنید و فایلها و اطلاعات را میان آنها به اشتراک بگذارید مسلما در فضای کامپیوترها صرفهجویی بسیاری صورت میگیرد.
راه های شبکه کردن کامپیوتر ها
شبکه WLAN از طریق وایرلس انجام میگیرد، و برای انجام این کار به کارت شبکه وایرلس نیز احتیاج دارید.
ابتدا باید دقت کنید که نام کامپیوتر هایی که میخواهید به شبکه وصل کنید با هم متفاوت باشند.
برای این منظور بر روی آیکون Computer راست کلیک کرده و Properties را انتخاب میکنید، در قسمت Computer name وارد گزینه Change Setting شده و بر روی دکمه Change کلیک میکنید.
در این قسمت نام کامپیوتر را میتوانید انتخاب کنید. گزینه WORKGROUP فعال باید باشد.
بعد از انجام این کار کامپیوتر را ریستارت کنید.
حال باید برای کامپیوتر ها آدرس IP به صورت دستی تنظیم کنیم.
از قسمت Control Panel وارد قسمت Networking And Sharing Center شوید، از منوی سمت چپ گزینه Change Adapter Setting را زده و بر روی Wireless Network Connection راست کلیک کرده و properties را انتخاب کنید.
از صفحه باز شده گزینه Internet Protocol Vertion 4 را انتخاب و بر روی دکمه Properties کلیک کنید.
در این صفحه با انتخاب گزینه Use The Following IP Address میتوانید به صورت دستی آی پی را وارد کنید.
برای کامپیوتری که به عنوان سرور میخواهید استفاده کنید به صورت زیر آی پی را وارد میکنید.
سپس همین مراحل را برای کامپیوتر های دیگر تکرار کنید، با این تفاوت که به انتهای عدد آی پی باید یکی اضافه کنید و در فیلد Default Gateway آدرس آی پی کامپیوتر اول را وارد کنید.
برای باز کردن دسترسی کامپیوتر ها در صفحه Network And Sharing Center از منو سمت چپ Change Advanced Sharing Settings را انتخاب کرده، وارد قسمت های Home و Public شده و همه گزینه ها به جز گزینه آخر که مربوط به پسورد میباشد باید روشن باشد، و فقط این گزینه را بر روی خاموش قرار دهید.
اشتراک گذاری فایل
برای این کار یک پوشه ایجاد میکنید و بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب و وارد تب Sharing شوید، دکمه Share را بزنید و نام کاربری که میخواهید دسترسی داشته باشد را Add کنید، و دسترسی Read / Write را انتخاب کنید و دکمه OK را بزنید، اکنون پوشه شما در شبکه قابل رویت است.
برای دیدن پوشه به اشتراک گذارده شده، از منو استارت وارد Computer شوید و از سمت چپ بر روی Netrwork کلیک کنید. در اینجا لیستی از کامپیوتر های شبکه را خواهید دید که میتوایند وارد هرکدام شده و فایل انتخابی خود را بردارید.
اشتراگ گذاری پرینتر
برای اشتراک گذاری پرینتر در قسمت Control Panel وارد Devices And Printer و بر روی آیکون پرینتر خود راست کلیک کرده Properties را انتخاب کرده و از تب بالا وارد Sharing شده و بر روی Share This Printer کلیک کرده و دکمه ok را بزنید.
برای استفاده از پرینتر در کامپیوتر دیگر در همان صفحه Devices And Printer از منو بالا Add a Printer را انتخاب کرده و بر روی Add A Network, Wireless کلیک میکنید و کامپیوتر شبکه را برای پرینتر ها جستجو میکنید نام پرینتر مورد نظر را یافته و آنرا انتخاب میکنید، این پرینتر در لیست پرینتر های شما اضافه میشود و میتوانید از آن استفاده کنید.
( در این حالت باید کامپیوتر اول و پرینتر روشن باشد)
طریقه شبکه کردن چند کامپیوتر به روش Home Group
یکی دیگر از روشهای رایج در متصل کردن چند کامپیوتر به یکدیگر استفاده از شبکه هوم گروپ است. در این بخش به سراغ طریقه شبکه کردن کامپیوتر ها به این روش رفتهایم.
شبکه هوم گروپ Home Group چیست؟
قبل از اینکه به سراغ توضیح اینکه چگونه با استفاده از هوم گروپ چند کامپیوتر را به یکدیگر متصل کنید به بیان چند نکته میپردازیم:
چند نکته
- اگر قبلا شبکه هومگروپ بر روی سیستم خود ایجاد کردهاید نیازی به ساخت شبکه هوم گروپ جدید ندارید و میتوانید به آن جوین شوید.
- اگر کامپیوترتان به دامنه یا دامین وصل است نمیتوانید هوم گروپ جدید بسازید. توجه داشته باشید که نمیتوانید فایلها و اطلاعات و پرینترها را به اشتراک بگذارید اما میتوانید به فایلهای سیستمهای دیگر دسترسی داشته باشید.
- شبکه ورک گروپ تنها برای همان اکانتی که هوم گروپ را ساختهاید قابل استفاده است و برای اینکه اکانتهای دیگر هم از هوم گروپ استفاده کنند بایستی با همان اکانت به هوم گروپ خود به این روش جوین شوید: مای کامپیوتر را باز کنید. بر روی Change Homegroup Setting کلیک کنید و تنظیمات مربوط به فایلها و به اشتراکگذاری آنها را انجام دهید.
جمع بندی
راه های متفاوتی برای این کار (شبکه کردن چند کامپیوتر) وجود دارد اما راهکار انتخابی ما (zarrinhoor) این به این پونه می باشد. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.