ترفند ها

۱۰ علت خاموش شدن ناگهانی سیستم

در این مقاله از زرین هور میخواهیم علت هایی که باعث خاموش شدن ناگهانی سیستم میشوند را برایتان شرح دهیم.

خرابی قطعات سخت افزاری

تک به تک سخت افزار های سیستم، نقش مهمی در اجرای بی نقض ویندوز ایفا میکنند که در صورت خرابی هر یک از آنها سیستم با مشکل مواجه میشود.

آسیب به پردازنده مرکزی:

معمولا سیستم هایی که بدون باتری و دائما در برق هستند، در معرض چنین مشکلاتی قرار میگیرند. چرا که نوسانات برق میتواند به راحتی به قطعات لپ‌تاپ، به خصوص CPU آسیب‌های جدی وارد کند. برای این کار سعی کنید لپ تاپ را بدون باتری استفاده نکنید. اگر به هر دلیلی باتری ندارید، بهتر است از یک محافظ برق استفاده کنید.

آسیب به هارد دیسک:

خاموش شدن

پارتیشن های سیستم همگی مربوط به یک هارد دیسک میشوند. یعنی اگر سیستم شما فقط HDD داشته باشد، تمام درایو ها و ویندوز شما روی آن هارد نصب شده است.

در نتیجه، اگر مشکلی برای هارد دیسک به وجود بیاید، میتواند کل سیستم را تحت تاثیر خودش قرار بدهد. بهتر است اگر هارد HDD دارید، آن را به SSD ارتقاء دهید. چون ممکنه با تعمیر HDD مجددا همان مشکلات قبلی تکرار شود. اما با خرید SSD نه تنها خیالتان بابت جدید بودن حافظه راحت تر خواهد شد، بلکه سرعت ‌لپ‌تاپ تان هم ارتقاء پیدا خواهد کرد.

آسیب به کارت گرافیک:

هر کاری که با لپ‌تاپ انجام میدهید، توسط کارت گرافیک پردازش شده و به شکل تصویری روی نمایشگر، نمایش داده میشود.

با ایجاد اختلال در این سخت افزار، کل سیستم دچار مشکل میشود. چرا که اصلی ترین پردازشگر گرافیکی نمیتواند وظیفه‌اش را به خوبی انجام بدهد. در نتیجه، سیستم در بسیاری از موارد یا هنگ کرده و یا کلا خاموش میشود.

خرابی باتری:

علت خاموش شدن ناگهانی لپ‌تاپ می‌تواند به خاطر خرابی و یا فاسد شدن باتری باشد. زمانی که یکی از سلول های باتری دچار مشکل شود، یک نوع حالت نارسانا در کل باتری به وجود می آید. اگر میخواهید بدانید که علت خاموش شدن ناگهانی لپ‌تاپ از باتری است یا خیر، فقط کافی است که لپ‌تاپ را بدون باتری استفاده کنید تا ببینید آیا سیستم‌تان دچار خاموشی میشود یا خیر. اگر با درآوردن باتری، مشکل برطرف شود، مشکل از باتری بوده و باید آن را تعویض کنید.

دمای بالای لپ‌تاپ

اگر هنگام اجرای نرم افزار یا گیم‌ها، شاهد خاموش شدن لپ‌تاپ بودید. علت خاموش شدن در چنین مواقعی‌، به خاطر بالا رفتن درجه حرارت CPU و کارت گرافیک است.

حرارت بالای CPU بسیار خطرناک بوده و اگر سریعا پایین نیاید، میتواند دچار سوختگی شده و حتی به سایر سخت افزار های لپ‌تاپ آسیب برساند. این موضوع در بسیاری از سیستم هایی که از CPU و یا کارت گرافیک بسیار قوی برخوردار نیستند، میتواند به وفور رخ بدهد. اگر سیستم دمای بالای سخت افزار است.

اجرای بازی ها سنگین:

شاید لپ‌تاپ شما توانایی نصب بسیاری از بازی های رایانه ای سنگین را داشته باشد، اما این به معنای اجرای آن نیست. شما برای اجرای گیم های سنگین، نیاز به یک سیستم گیمینگ دارید که از رم،CPU و کارت گرافیک قوی برخوردار باشد.

خرابی سیستم خنک کننده:

خاموش شدن

خراب شدن سیستم خنک کننده حرارت سخت افزار ها را بالا برده و منجر به خاموش شدن سیستم شود.

ویروس شدن لپ‌تاپ:

ویروس ها ساختار مختلفی داشته و هر کدام به نحوی خرابی های مختلف را ایجاد میکنند. ممکن است برخی ویروس ها صرفا فایل ها را پاک کنند و برخی دیگر هم باعث پر شدن دیسک شوند.

فرقی ندارد که ویروس وارد شده در سیستم‌‌تان دقیقا از چه طریقی وارد عمل شود، در هر حال میتواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ‌تاپ شود.

اختلالات نرم افزاری:

در اختلالات نرم افزاری و مشکلات درایو ها و سیستم ممکنه این موضوع را یک خطر شناسایی کرده و اقدام به خاموش کردن لپ‌تاپ کند. گاهی اوقات نیز به دلیل اختلالات پیش آمده در سیستم عامل ممکنه فرمان خاموش شدن لپ‌تاپ کاملا به اشتباه صادر شود.

ممنون تا پایان با زرین‌هور همراه بودید.


بیشتر بخوانید:

مرورگر های برتر دنیا


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا