تکنولوژی

پردازنده AMD

در این مقاله از زرین هور میخواهیم در مورد پردازنده های AMD و تاریخچه و کاربرد آنها حرف بزنیم تا پایان با ما همراه باشید.

تاریخچه AMD

AMD نام یک شرکت تولید کننده تراشه های سیلیکونی و نیمه هادی و تراشه های گرفیکی است. این شرکت در سال ۱۹۶۹ تقریبا یک سال بعد از اینتل تاسیس شد. اولین ریز پردازنده تولید شده این شرکت مهندسی معکوس شده تراشه ۴۰۰۴ اینتل بود. یکی از مهمترین نقطه های عطف این شرکت خرید شرکت ATI در سال ۲۰۰۶ میلادی بود. شرکت ATI در زمینه تولید تراشه های گرافیکی فعال بود و رقیب شرکت Nnvidia به شمار می رفت

شرکت AMD در زمینه تولید CPU همیشه نسبت به اینتل ضعیف تر بود و در گذشته رقابت همیشه به نفع اینتل تمام میشد. ولی با پیشرفت سریع تکنولوژی رقابت در این زمینه بین اینتل و AMD شدت گرفت.

درست در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۶ بود که AMD پس از معرفی پردازنده RYZEN توانست به سرعت و با قدرت به اوج برگردد و به طور پیوسته سیر صعودی داشته باشد. تولیدات AMD در بخش پردازنده به دو دسته تقسیم میشود. بخش اول که به همان نام CPU شناخته میشود و بخش دوم به نام APU شناخته میشود.

انواع پردازنده AMD

AMD

Turion

یکی از پردازنده های کم مصرف لپ تاپی AMD است که با پردازنده های لپ تاپی اینتل، مانند Pentium و Dual Core و Quad Core رقابت می کرد.

Sempron

این پردازنده برای کامپیوتر های رومیزی تولید میشود. Sempron با سری پردازنده های Celeron اینتل رقابت کرد.

Phenom

از پردازنده های دستکتاپی بودند. این سری ۶ یا ۴ یا ۳ یا ۲ هسته ای بودند.

FXSeries

مجموعه از ریز پردازنده های پیشرفته AMD برای دسکتاپ بودند که در سال ۲۰۱۱ معرفی شد و به عنوان اولین پردازنده دسکتاپی ۸ هسته ای AMD شناخته شد.

ESeries

سری E جزو پردازنده های کم مصرف می باشد که در ابتدا برای استفاده در لپ تاپ ها تولید شد ولی اکنون در لپ تاپ ها و دستکتاپ استفاده میشود.

ASeries

این سری از پردازنده ها مانند سری E از نوع APU هستند یعنی روی تراشه آن هم CPU و هم تراشه گرافیکی(IGP) وجود دارد. پردازنده های موجود در این سری ۲ یا ۴ هسته ای می باشند ولی از سری E قویتر هستند.

Athlon

یکی از CPU های با سابقه شرکت است. در سال ۲۰۱۹، Athlon مبتنی بر معماری zen با پردازنده گرافیکی Radeon تولید شد که در همان سال به عنوان پردازنده AMD پایین رده با بالاترین عملکرد معرفی شد.

Ryzen

رایزین یکی دیگر از CPU های چند هسته ای AMD مبتنی بر معماری ZEN است. این سری برای کامپیوتر های شخصی، لپ تاپ، سرور و ایستگاه های کاری طراحی و به بازار عرضه شده است. بسیاری از این پردازنده ها از نوع APU هستند.

EPYC

قوی ترین پردازنده تولید شده توسط AMD است. این پردازنده ها به طور اختصاصی برای استفاده در سرور ها تولید شدند. Epyc ویژگی بالایی دارد مانند تعداد هسته های بالاتر، پشتیبانی از مقدار Ram بیشتر و حافظه کش بیشتر هستندو همچنین این پردازنده ها از قابلیت به کارگیری چند تراشه ای بر روی یک برد را پشتیبانی می کنند.


بیشتر بخوانید:

کدام پردازنده اینتل مناسب نیازمان است؟


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا