ترفند هاترفند های ویندوزتکنولوژی

۱۰ روش برای خالی کردن درایوC

در ان مقاله از زرین هور میخواهیم ۱۰ روش کاربردی که به شما کمک میکند درایوC خود را خالی کنید را معرفی کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

۱- Disk Cleanup

درایوC

Disk Cleanup یکی از ابزار های داخلی ویندوز است که میتواند فایل های موقت ایجاد شده توسط نرم افزار ها و سایر داده های بدون استفاده را پاک کند. روی درایو مورد نظر کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید و در پنجره باز شده، روی Disk Cleanup کلیک کنید. در این پنجره باید نوع فایل هایی را انتخاب کنید که میخواهید پاک نمایید. پس از انتخاب، در بخش بالایی، حجم نهایی فایل هایی که پاک میشوند را میبینید. در بخش پایینی نیز توضیحات مربوط به هر کدام را از آنها نمایش داده میشود. روی ok کلیک کنید تا ویندوز فایل های انتخابی را پاک کند.

۲- حذف نرم افزار های بدون استفاده

روی سیستم اکثر کاربران، نرم افزار های بدون استفاده زیادی وجود دارد که فراموش شده اند! کافیست سری به Uninstall Program زده و لیستی از برنامه های قدیمی را ببینید. که هیپ کاربردی ندارند و در عین حال فضای زیادی را هم اشغال میکنند! control panel را در قسمت سرچ، تایپ کنید و بر روی Uninstall Program کلیک کنید تا لیست برنامه ها را ببینید و سپس برنامه های بدون استفاده را حذف نصب کنید.

۳- دسکتاپ را خالی نگه دارید

یکی از ساده ترین نکاتی که بسیاری از کاربران به آن توجه ندارند، اینه که فضای desktop بخشی از درایوC (درایو ویندوز) است و هر آنچه را ک در کپی میکنید، فضای درایو را پر میکنید.

۴- خالی کردن سطل زباله ویندوز

درایوC

Recycle Bin نیز بخشی از درایوC (درایو ویندوز) بوده و تا زمانی که اطلاعات داخل آن پاک نشود، فضای هارد دیسک خالی نمیشود.

۵- ذخیره اطلاعات پوشه Pictures , Ducuments و … در سایر درایو ها:

اطلاعاتی که در این پوشه ذخیره میشوند نیز جزیی از درایو ویندوز بوده و باعث پر شدن درایو میشود، برای جلوگیری از این مشکل اطلاعات را در سایر درایو های هارد ذخیره کنید.

۶- فعال کردن قابلیت storage sense

storage sense قابلیتی برای مدیریت حافظه است. برای فعال کردن حالت خودکار، چند گام وجود دارد:

  1. وارد Settings شوید و روی System کلیک کنید.
  2. روی Storage کلیک کنید.
  3. گزینه (Configure Storage Sense or run it now) را انتخاب کنید.
  4. Storage Sense را روی حالت On قرار دهید.
  5. زیر گزینه Run Storage Sense، منوی کرکره‌ای با گزینه های روز، هر هفته، هر ماه و (زمانی که فضا کم بود) وجود دارد که از میان گزینه های آن باید حالت مورد نیاز را انتخاب کرد. حالا حالت خودکار Storage Sense فعال شده و طبق برنامه عمل خواهد شده کرد.

۷- حذف فایل های موقت با استفاده از Storage Sense

برای حذف فایل های غیر ضروری بصورت دستی با استفاده از قابلیت Storage Sense باید طبق مراحل پیش روید:

  1. وارد Setting شوید، روی System کلیک کنید و سپس Storage را انتخاب کنید.
  2. ریز جزئیات مربوط به فضای اشغال شده درایو ویندوز نمایش داده میشود. Temporary Files، فایل های موقت و عمدتا غیر ضروری ویندوز را نمایش داده شود.
  3. پس از تیک زدن گزینه دلخواه، روی (REMOVE FILE) کلیک کنید تا فایل ها بصورت دائمی پاک شوند.

۸- غیر فعال کردن Hibernation

Hynernate به شما اجازه میدهد سیستم را در همان حالتی که برنامه ها در حال اجرا هستند، خاموش کرده و بعد از روشن کردن دوباره، بدون هیچ مشکلی به فعالیت قبلی خود ادامه دهید. اینکار با ذخیره محتوای RAM بر روی هارد دیسک در قالب فایلی به نام Hibernation در ویندوز می توان تا حدی مانع پر شدن درایوC شد. برای این کار: عبارت CMD را در منوی استارت جستجو کنید. سپس روی Command Prompt راست کلیک کرده و گزینه run as adminstrator را انتخاب کنید. و سپس عبارت powercfg hibernate off را تایپ کرده و سپس کلید اینتر را فشار دهید. در صورت نیاز برای فعال کردن دوباره کافیست در مرحله دوم، عبارت powercfg hibernate off را وارد کنید.

۹- پاک کردن حافظه کش مرورگرها

یکی از مواردی که کمتر به آن توجه میشود، حافظه کش مرورگرهای مختلف است. تمام مرورگرها از جمله کروم و فایر فاکس، اطلاعات تمام سایت ها را در حافظه کش خود ذخیره میکنند تا در استفاده های بعدی از آن سایت، محتوا با سرعت بالاتری بارگذاری شود. بسته به اینکه روزانه به چه تعداد به سایت مراجعه میکنید، حافظه کش مرورگر ها میتواند از چندصد مگابایت تا چند کیلو بایت اندازه داشته باشد.

۱۰- فشرده سازی اطلاعات فولدر ها در درایوها

یکی از قابلیت های بسیار خوب ویندوز امکان فشرده سازی اطلاعات تمام فولدر ها و درایو ها به صورت سیستمی و بدون zip کرن آنهاست. با این کار، حجم اطلاعات ذخیره شده بر روی سیستم، کاهش پبدا میکنند و شما همچنان می توانید مثل سابق، به آنها دسترسی داشته باشید.


بیشتر بخوانید:

کدام پردازنده اینتل مناسب نیازمان است؟


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا