۷ اصل اساسی طراحی رابط وب سایت
موفقیت هر وب سایتی به نحوهی طراحی آن بستگی دارد. این که آیا طراحان در هنگام توسعه آن نهایت دقت و ظرافت را خرج دادهاند یا خیر. در این جا منظور ما از طراحی، صرفا طراحی بصری نیست. بلکه موفقیت یک طراحی خوب بر اساس عملکرد، قابلیت استفاده و دارا بودن مشخصه های سودمند برای کاربران تعین شود. حتی ممکن است برخی از سایت ها که از لحاظ ظاهری بسیار ساده هستند، در گوگل عملکرد شگفت انگیزی داشته باشند. تا پایان این مقاله با زرین هور همراه باشید تا ۷ اصل اساسی طراحی رابط وب سایت را برای شما شرح دهیم.
۱_ طراحی ساده، بهترین است
قرار دادن بیش از حد عناصر در صفحه ممکن است منجر به منحرف شدن بازدیدکنندگان از هدف اصلی وب سایت شما شود. سادگی در طراحی یک صفحهی وب همواره موثر است خواهد بود. طراحی زنده و تمیز وب سایت شما نه تنها آن را جذب میکند، بلکه به کاربر کمک میکند تا از یک صفحه به صفحه دیگر به صورت یکپارچه حرکت کند.
بارگیری یک وبسایت با عناصر فراوان که به هدف کاربر کمک نمیکند، میتواند ناامید کننده و غیر حرفهای باشد حرفهای به نظر برسد. طراحی خود را تا حد امکان ساده نگهدارید تا بازدیدکنندگان بتوانند آن را آسان و راحت حس کرده و مسیر خود را به راحتی پیدا کنند.
۲_ثبات در طراحی
ثبات در طراحی وب سایت اهمیت زیادی دارد. سعی کنید فونتها، اندازهها، عنوانها، زیرعنوانها و استایل دکمهها در کل صفحات وب سایت یکسان باشند. همه چیز را از قبل برنامه ریزی کنید. فونت ها و رنگ های مناسب را برای متن ها، دکمه ها و سایر عناصر تعین کنید و در طول توسعه از آنها استفاده کنید. استفاده از SCSS، CSS برای حفظ اطلاعات کامل در مورد استایل ها و عناصر طراحی، مفید خواهد بود.
۳_ سازگاری با موبایل
با توجه به استفادهی روزافزون از تلفن های هوشمند، تبلت ها و فبلت، طراحی وب سایت شما باید با تمامی این نمایشگرهای مختلف سازگار باشد. اگر طراحی وب سایت شما از تمامی اندازه های صفحه پشتیبانی نمیکند، این احتمال وجود دارد که در نبرد با رقبای خود شکست بخورید.
۴_ استفاده از پالت رنگبندی و تصاویر متناسب
ترکیب رنگی مناسب، کاربران را به خود جلب میکند در حالی که یک ترکیب ضعیف میتواند با حواس پرتی شود. این امر شما را به انتخاب یک پالت رنگی مناسب برای وب سایت خود ملزم میکند. استفاده از یک ترکیب رنگی کناسب میتواند فضای دلپذیری را ایجاد کند و در نتیجه تاثیر خوبی بر بازدیدکنندگان خواهد گذاشت. همچنین میتوایند با انتخاب یک پالت رنگی مکمل، زیبایی ظاهری را در طراحی وب سایت خود تجربه کنید.
به یاد داشته باشید از فضای سفید نیز استفاده کنید زیرا مانع از آشفتگی طراحی وب سایت شما میشود. همچنین، اط استفاده بیش از حد از رنگ ها خودداری کنید. ۳ یا ۴ رنگ برای ایجاد یک طراحی جذاب و واضح در کل وب سایت کافی است.
۵_ بارگیری سریع و آسان
در دنیایی که ما از تلفن های هوشمند، لپتاپ، تبلت و … برای سرعت بخشیدن به کارهای روزانه میکنیم، هیچکس وب سایتی را که بارگیری آن زمان زیادی به طول می انجامد را دوست ندارد. شما میتوانید با بهینه سازی اندازه تصاویر و کاهش تعداد درخواست های http از طریق ترکیب کدهای CSS یا JAVASCRIPT به یک فایل مرکزی، سرعت بارگذاری صفحات خود را کاهش دهید. همچنین برای افزایش سرعت بارگذاری فایل ها را فشرده سازی کنید.
۶_پیمایش آسان
مطالعات نشان میدهد که بازدید کنندگان زمان بیشتری در وب سایت هایی که دارای پیشمایش آسان هستند، میگذرانند. استفاده از BREADCRUMBS و طراحی منطقی و سلسله مراتبی صفحات میتواند پیمایش کاربران را در صفحات سایت شما آسان تر کند. شما باید “قانون یه کلیک” را دنبال کنید تا بازدیدکنندگان بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را با سه کلیک دریافت کنند.
۷_ برقراری ارتباط
هدف نهایی بازدیدکنندگان از سایت شما این است که اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورند و اگر سایت شما قادر به برقراری ارتباط موثر با بازدیدکنندگان باشد، آن ها زمان بیشتری را در سایت شما میگذرانند و در آینده نیز به شما سر میزنند. برای دست یابی به این هدف میبایست در تولید محتوای خود از اصول سئو بهره بگیرید.
ممنون تا پایان این مقاله با ما همراه بودید امدواریم براتون مفید واقع شده باشد.