سخت افزار ،ارزیابی عملکرد سخت افزار گوشی های هوشمند
بنچمارک ها معیار دقیقی برای انتخاب گوشی هستن؟!
حتما موقع خرید یه گوشی براتون پیش اومده توی سایت های مختلف در مورد گوشی مورد نظرتون تحقیق کنید! وقتی وارد سایت های نقد بررسی بشید احتمالا با یک سری عدد و رقم روبرو میشید که اکثرا ازش سر در نمیارن. یکی از اون عدد و رقم ها مربوط به بخش سخت افزار گوشی میشه. اعدادی که به اسم بنچمارک شناخته میشن و توسط سایت ها و موسسه های مختلف به عملکرد سخت افزاری گوشی های مختلف داده میشه! توی این مطلب قرار در مورد این عدد و رقم ها یا همون بنچمارک ها با هم صحبت کنیم. به نظرتون بنچمارک ها ملاک خوبی برای انتخاب یه گوشی هستن؟ اصلا میشه به این بنچمارک ها اعتماد کرد؟ اگر این سوال ها برای شما هم به وجود اومده حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید چون قراره به تمام این سوال ها جواب بدیم!
بنچمارک چیه؟
اولین سوالی که باید بهش جواب بدیم اینه که اصلا بنچمارک چیه؟ بنچمارک ها همون امتیاز هایی هستن که سایت ها، موسسه ها و آزمایشگاه های مختلف به عملکرد سخت افزاری گوشی های مختلف میدن. این موسسه ها با طراحی یه نرم افزار میان و عملکرد پردازنده، پردازنده گرافیکی، رم و حافظه داخلی رو ارزیابی میکنن و متناسب با عملکرد سخت افزار امتیاز مربوط به اون بخش رو با بخش های دیگه جمع میکنن و در نهایت به یه عددی مثل ۹۰۰۰ میرسن. این اعداد زمانی به درد کاربر ها میخورن که قراره دوتا گوشی رو از نظر سخت افزاری با هم مقایسه کنن. مثلا شما بین دوتا گوشی گیر کردید و میایید بنچمارک های مختلف رو بررسی می کنید و هر کدوم که عدد بنچمارک بزرگتری داره رو انتخاب میکنید. اما یان بنچمارک ها چقدر قابل اعتماد هستن؟!
آیا میشه به بنچمارک های مختلف اعتماد کرد؟
همونطور که گفتیم موسسات و آزمایشگاه های مختلف بنچمارک روش هایی مختلفی برای ارزیابی و امتیاز دهی دارن. زمانیکه یه سیستم امتیاز دهی به وجود میاد و این سیستم امتیاز دهی ملاک اصلی کاربر ها برای انتخاب میشه، کمپانی های بزرگ به فکر دور زدن یا گول زدین این سیستم امتیاز دهی میافتن و سعی میکنن سخت افزار گوشی های خودشون رو طوری طراحی کنن که بتونه لبالاترین بنچمارک رو بگیره! در نتیجه برای انتخاب گوشی نمیشه به بنچمارک ها اعتماد کرد چون احتمال خطا توی این بنچمارک ها زیاده! اولین بار سامسونگ تونست این بنچمارک ها رو گول بزنه و امتیاز بالایی بگیره اما توی تجربه کاربری این امتیاز بالا حس نمیشد به همین دلیل دوباره آزمایش شد و متوجه شدن که سامسونگ برای گول زدن سیستم امتیاز دهی سخت افزار خودش رو دستکاری کرده.
اخرین کمپانی که سعی داشت بنچمارک ها دور بزنه، کمپانی مدیاتک بود که برای دور زدن بنچمارک ها یه فایلی رو داخل رم گوشی قرار میداد و این فایل محدودیت ها سخت افزار رو از بین می بره و سخت افزار این قابلیت رو پیدا میکرد که از تمام توان خودش استفاده کنه. این موضوع رسانه ای شد و مدیاتک گفت که خیلی از کمپانی ها از همین روش برای دور زدن بنچمارک ها استفاده میکنن و حرف مدیاتک هم درست بود. حالا با این وضعیت بنظر شما میشه به بنچمارک های مختلف اعتماد کرد؟! قطعا جواب شما هم منفیه پس بهترین کار برای انتخاب گوشی چیه؟!
جمع بندی
بهترین روش برای انتخاب گوشی از نظر سخت افزاری تجربه کاربری هستش! شما میتونید موقع انتخاب گوشی یه نیم نگاهی به بنچمارک ها داشته باشید و این بنچمارک ها رو با تجربه کاربری مقایسه کنید تا بتونید به جمع بندی درست و منطقی برسید! حالا شما بگید موقع خرید گوشی، عملکرد سخت افزاری اولویت چندمتونه؟! آیا به بنچمارک ها توجه میکنید یا تجربه کاربری براتون مهمه؟! نظر خودتون رو توی بخش کامنت ها با ما به اشتراک بذارید. امیدواریم این مطلب موقع خرید گوشی به کارتون بیاد. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید!